Диагностика и Профилактика


 Диагностика

    Телевизорът, телефонът или лаптопът са сложни устройства с компоненти от съвременната електроника. При направата им се използват високи технологии и иновативни методи в схемотехниката. Всичко това прави възможно побирането на им в толкова малък корпус. Специфичната сглобка, принцип на работа и големият брой логически схеми на BGA монтаж са причината диагностиката да е трудоемка.             Нашите сервизни специалисти притежават нужната подготовка за извършването на подобен вид дейност. 

     След диагностика на Вашия уред, нашите колеги ще Ви информират за реалния проблем, както и за предварителна цена на ремонта (ако е възможно). При възможност ще извършим предварителен оглед още в момента на приемане. Същинската диагностика се извършва за около 2-3 работни дни.

Профилактика

    Защо се налага да се прави профилактика? Защото потребителската електроника има характерен минус - охладителната система, прахта, влагата и сътресението/вибрацията при ползване. 
    Ако комбинираме гореизброените фактори електроуредите започват да работят бавно и дори спират или "замръзват" поради системна грешка. Най-често между ребрата на радиаторите се наслояват домашен прах, трохи, косми, никотинови налепи и други. Друга причина, поради която е нужна профилактика, е изсъхването на термопастата. Нужно е да се нанесе нова.
    За да удължите живота на Вашето устройство е препоръчително да се прави регулярна профилактика (веднъж годишно).

Ремонт

    Ремонтът на дънна платка или функционална такава протича по специфични правила. За да започне ремонтът е нужно да се разглоби корпусът, което може да се окаже доста трудна задача за човек без опит. Редно е ремонт да се извършва от сервизен специалист с опит.

 

 

Service4you.bg by Сервиз за теб ООД